Kan je vrije tijd uitgeven? Wanneer ben je op dat vlak een big spender? Hoe geef je die vrije tijd uit? Hou je van werken? En hoe staat het met je work-life balance? SPARE TIME WORK is een totaalinstallatie waarin het collec­tief buren beelden, tekst en geluid creëert. Via poëtische en politieke fantasieën denken ze na over verleden en toekomst van vrije tijd en werk.

Het duo neemt sociale realiteiten en economi­sche krachten onder de loep die inwerken op de concepten vrije tijd en werk. Melissa Mabesoone en Oshin Albrecht putten uit hun persoon­lijke geschie­denis: Melissa groeide op in een boerderij waar het werk nooit klaar was en de taakverdeling gebaseerd was op gender. Oshin haar ouders hadden een schoenenwinkel aan de Belgische kust en gebruikten verkooppraatjes en gerichte service om de vakantie­ganger te overtuigen.

In een associ­a­tieve en muzikale vertel­ling linken ze persoon­lijke herinne­ringen aan de geschie­denis van vrijetijds­be­ste­ding en arbeid, de evolutie van vrouwen­ar­beid en de representatie van de (niet) werkende vrouw in de kunstgeschiedenis. De complexe verhou­dingen tussen meester en dienaar, tussen vuil en schoon, tussen lijden en genieten, binnen en buiten, degene die kijkt en diegene die gezien wordt, vormen de inspiratie voor hoe buren deze voorstel­ling opbouwt.

Deze voorstelling vindt plaats op verschillende datums en locaties. Hieronder vind je een overzicht:

  • 12 & 13 november 2021 (première) - Playground Festival - STUK/MuseumM, Leuven
  • 19 november 2021 - NEXT festival - BUDA, Kortrijk
  • 25 & 26 november 2021 - Kunstencentrum Vooruit, Gent
  • 2 december 2021 - KC Nona, Mechelen
  • 29 januari 2022 - Teatro Nacional Dona Maria II, Lissabon (Portugal)
  • in februari 2022 (ntb) op Beyond The Black Box, de Brakke Grond, Amsterdam
  • 8 & 9 maart 2022 - Kaaitheater, Brussel

Meer informatie: www.burencollective.com

concept & performance: buren (Oshin Albrecht & Melissa Mabesoone)

licht: Vera Martins, Eva Dermul

geluid en muziek: buren & Benne Dousselaere

decorontwerp: buren & Kato Six

extern oog: Charlotte Vanden Eynde, Hannah De Meyer

kostuums: Claudine Grinwis Plaat Stultjes

productieleider: Famke Dhont

geproduceerd door: buren & workspacebrussels

coproductie: PLAYGROUND (STUK & Museum M), workspacebrussels, Kunstencentrum Vooruit, KAAP, de Brakke Grond, Kaaitheater, BUDA, de T H E A T E R M A K E R

met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en het Creative Europe Programma van de Europese Unie in het kader van APAP

Delen: