Het nieuwe voltijds werken

Voor iedereen een goed evenwicht vinden tussen werk, zorg en vrije tijd is al lang een speerpunt van Femma. In 2019 voerden we een uniek experiment uit om het effect van een kortere werkweek te onderzoeken. Tijd om de resultaten te delen en iedereen te inspireren met onze ervaringen.

De resultaten van ons onderzoek

Welke effect had een 30-urenwerkweek op ons leven en ons werk? Femma liet zich een jaar lang begeleiden door de VUB en Kind & Samenleving. De belangrijkste elementen van het onderzoeksrapport vatten we samen in dit essay.

Door minder uren per week te werken, behaalde ik mijn diploma een jaar vroeger dan voorzien
Meriem, Femma-medewerker

Meriem werkte een jaar lang 1 dag minder per week. Daardoor werd het combineren van werken, zorgen voor haar gezin én studeren een stuk gemakkelijker.

Laat dat nieuwe voltijds werken maar komen, want dat is goed voor mijn kuitspieren!
Ellen, Femma-medewerker

Een jaar lang minder werken, dat betekende voor Ellen een fijne combinatie van werken, zorgen voor de kindjes en fietsen, fietsen en nog eens fietsen.

We delen graag onze expertise! 

Femma wil een katalysator van sociale verandering zijn. Professionals informeren, inspireren, verbinden en tot actie aanzetten is ons doel. We gaan in verbinding met jou omdat we geloven dat het anders kan en mee willen zoeken naar hefbomen voor meer combinatiegemak. 

Onderzoeksrapport actieonderzoek 30-uren werkweek

Bestel de printversie voor 30 euro via ilse.devooght@femma.be of download het rapport: 

Femma op jouw debat, lezing of gastcollege?

We zijn beschikbaar om het woord te voeren in debatten, lezingen of gastcolleges rond de thema’s combinatie van werk, zorg en vrijetijd, het nieuwe voltijds, gendergelijkheid en arbeid. 

Is het nieuwe voltijds iets voor jouw organisatie of bedrijf?

Wij geven graag een eerste advies! Contacteer ilse.devooght@femma.be

 

Herbekijk de webinar

Op 15 oktober stelden we onze onderzoeksresultaten voor tijdens een live webinar. Heb je dat moeten missen, bekijk dan hier de opname.